Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vodiči, pozor! V Tatrách vás čaká komplikácia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

POPRAD – Do 10. júna potrvá uzávierka cesty II/540, ktorá spája Veľkú Lomnicu s Tatranskou Lomnicou. Uzávierka súvisí s projektom revitalizácie plôch obce Veľká Lomnica. Na tento projekt získala obec nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie.

„Projekt by sme mali ukončiť do konca mája, ale bude potrebné ešte doriešiť vyvolané investície a nechceme ohrozovať firmy a robotníkov pri prácach,“ uviedol pre médiá starosta Veľkej Lomnice Peter Duda. Náklady na projekt revitalizácie centra obce predstavujú približne 700 000 eur. Piatimi percentami sa na projekte podieľa obec. Starosta očakáva od projektu zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky a zatraktívnenie centrálnej zóny.

Obec komplexne zrekonštruuje 1,2 kilometra chodníkov na Tatranskej ulici, vybuduje nový asi 600-metrový chodník, ktorý bude slúžiť aj pre cyklistov. Okrem rekonštrukcie existujúcich parkovacích miest pribudne pri pošte a pred obecným úradom desať nových parkovacích miest. Na Tatranskej ulici sa zrekonštruuje časť miestnej komunikácie. Súčasťou projektu je aj revitalizácia existujúceho parku v centre obce, kde pribudne nová zeleň a stromy. Súčasťou parkovej úpravy budú aj nové oddychové zóny. Na Tatranskej ulici obec zrekonštruuje štyri autobusové zastávky v smere do Tatranskej Lomnice a z nej. Projekt revitalizácie si vyžiadal aj ďalšie vyvolané investície, ktoré obec hradí z vlastných zdrojov. Ide o rekonštrukciu verejného osvetlenia, káblových rozvodov či rekonštrukciu mosta cez Skalnatý potok.

Veľká Lomnica pripravuje ďalší veľký projekt spolufinancovaný z európskych fondov. Je ním rekonštrukcia a modernizácia zdravotného strediska. Na tento projekt získala obec nenávratný príspevok takmer 1,045 mil. eur z operačného programu Zdravotníctvo. Celkové oprávnené výdavky sú takmer 1,1 mil. eur. Vďaka týmto peniazom prejde zdravotné stredisko komplexnou rekonštrukciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu