Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Alkoholová bilancia slovenských ciest: Polícia chytila 4 vodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bratislavskí policajti cez víkend na cestách chytili štyroch vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Ten sa v sobotu zrejme podpísal pod dopravnú nehodu v Modre, kde vodič (38) pri predbiehaní na mokrej ceste dostal pravdepodobne šmyk a narazil do stojaceho auta. Po náraze Fiat odhodilo do betónového stĺpa a odtiaľ naspäť na cestu.

Zranený vodič Fiatu odmietol ošetrenie. Policajti pri dychovej skúške u muža z Pezinka zistili 2,48 promile alkoholu, pri opakovej skúške mu zistili 2,23 promile. Muž je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Materiálnu škodu, ktorá pri nehode vznikla, zatiaľ nebola vyčíslená.Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

V sobotu krátko po 10:00 kontrolovala policajná hliadka na Bajkalskej ulici vodiča (39) Renaultu Pavla L. z Bratislavy. V dychu mužovi policajti namerali 1,29 promile alkoholu, už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Veľa šťastia nemal ani Alexander K. (51) z Bratislavy, ktorý čelí rovnakému obvineniu. Vodiča Hyundaia policajti kontrolovali na križovatke Vyšehradskej a Jasovskej, policajtom však nepredložil žiadne doklady a javil známky opitosti. Dychovú skúšku podstúpil, opakovane ju však zmaril. Podľa Hráškovej nesúhlasil, aj napriek poučeniu, ani s lekárskym vyšetrením.

Policajti alkohol za volantom kontrolovali aj dnes, na oddelenie predviedli Bratislavčana (25), ktorý nemá vodičský preukaz a v dychu mu namerali 1,46 promile. Vodiča Suzuki SX kontrolovala polícia dnes krátko pred 02:00 na Nábreží arm. gen. L. Svobodu, v súčasnosti je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, informovala Hrášková. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu