Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na Slovensko sa valí chlad: S teplom sa rozlúčte, v noci len 2 stupne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slnko, ktoré nás dnes príjemne hrialo, majú počas týždňa opäť vystriedať oblaky, dážď a príchod studeného frontu. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu teploty budú postupne klesať a v sobotu dosiahnu iba 17 stupňov Celzia.

V pondelok sa zobudíme do premenlivého a oblačného dňa s občasnými prehánkami, dažďom a ojedinele aj búrkami. Najvyššia teplota vystúpi na 19 až 24, na severe západného a stredného Slovenska okolo 17 stupňov. Fúkať má prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), ktorá pri búrkach zosilnenie.

V utorok nás opäť čaká premenlivá a prevažne veľká oblačnosť s prehánkami, dažďom alebo búrkami. Denná teplota dosiahne 17 až 22, na Kysuciach, Orave, Liptove okolo 15 stupňov. Bude bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Ani v stredu sa nič nezmení. Cez deň sa treba pripraviť na premenlivú prevažne veľkú oblačnosť, miestami s prehánkami alebo občasným dažďom. Nočná teplota klesne na 10 až 5, denná sa vyšplhá na 16 až 21 stupňov. Ofúkne nás južný až juhozápadný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s.

Vo štvrtok k nám postúpi rozpadávajúci sa studený front, ktorý u nás udrží oblačnosť aj s prehánkami. V noci teploty spadnú na 9 až 4 stupne, denné stúpnu na 15 až 20, na severe miestami okolo 13 stupňov.

V piatok zostane prevažne oblačno a miestami s prehánkami. Vo vyšších horských polohách dokonca nasneží. Nočná teplota zostane rovnaká ako vo štvrtok, cez deň však bude ešte chladnejšie. Očakáva sa iba 13 až 18, na severe okolo 10 stupňov.

Začiatok víkendu milovníkov slnka nijako nepoteší. Opäť len polooblačno až oblačno a prehánky. Nočná teplota klesne na 8 až 2, denná vystúpi na 11 až 17, na severe okolo 9 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu