Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Desivé FOTO zo slovenských škôl pripomínajú koncentráky: V tomto sa učia naše deti!

Jedna veľká katastrofa Zobraziť galériu (15)
Jedna veľká katastrofa (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Školstvo nemá peniaze, to všetci vieme. A predovšetkým učitelia, ktorí už niekoľko mesiacov neúnavne bojujú za zvýšenie ich mizerných platov. Najnovším dôkazom absencie finančných prostriedkov v tejto oblasti sú desivé fotografie z našich škôl, ktoré miestami pripomínajú koncentrák.

Slovenské školstvo sa potýka s nedostatkom financií už od revolúcie. Dlhé roky bol tento rezort prehliadaný a zodpovední si ho príliš nevšímali. Dôsledkom toho sú školy v dezolátnom stave, do ktorých chodia naše deti. Učitelia preto začali fotiť ich interiér, aby celé Slovensko, a najmä kompetentní, videli, že situácia je naozaj vážna.

Desivé FOTO zo slovenských
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Facebook)

Podmienky, v akých sa vzdelávajú naši žiaci a študenti, sú niekedy doslova otrasné. Špinavé toalety so starým zariadením pochádzajúcim snáď ešte z čias vojny, plesnivé steny, opadaná omietka - s týmto humusom každodenne prichádzajú do styku. To veru nie je prostredie vhodné na učenie.

Desivé FOTO zo slovenských
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Facebook)

Desivé FOTO zo slovenských
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Facebook)

Ľudia sú z týchto záberov zhrození. Podľa nich je to priam na kriminál. "Kde je zdravie detí a zamestnancov, kde je hygiena, kde je bezpečnosť práce. V prdeli vládnej strany a všetkých starostov a primátorov," píše jeden z pedagógov na Facebooku, kde sa fotky objavili. "Neviem si predstaviť, že by som v takom prostredí trávila čas," poznamenala Eda. "Strašné, zúfalé, do plaču. A hajz*i sa nám smejú a bývajú v miliónových vilách," pridáva sa ďalší.

A čo na to ministerstvo školstva? "Za stav školských budov zodpovedajú ich zriaďovatelia. Rezort školstva napriek tomu zo svojho rozpočtu prispieva na riešenie havarijných stavov, ktoré nie sú majetkom ministerstva ani štátu," povedal Topkám hovorca ministerstva Michal Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu