Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Víkend ako za trest: Dážď, búrky a na krajnom západe iba 13 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak ste sa chceli cez víkend konečne dostať do prírody alebo si grilovať na záhrade, mali by ste svoje plány prehodnotiť. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu sa k nám valí studený front, ktorý so sebou prinesie dážď, búrky aj pokles teplôt.

Dnes nás čaká malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť, ktorá nás popoludní a večer počastuje ojedinelými prehánkami a búrkami. Denná teplota vystúpi na 22 až 28 stupňov a teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 15 stupňov. Fúkať má prevažne južný vietor rýchlosťou do 8 m/s.

V sobotu k nám naši západní susedia posunú studený front, ktorý sa prejaví oblačným až zamračeným počasím. Na viacerých miestach sa treba pripraviť na prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky a krúpy. Nočná teplota klesne na 11 až 7, denná dosiahne 15 až 21, na juhu a východe stredného Slovenska až 27 stupňov.

Nepoteší nás ani nedeľa, kedy má byť opäť zamračené s dažďom, prehánkami a ojedinele aj búrkami. Nočná teplota spadne na 13 až 8, denná sa vyšplhá na 15 až 19, na východe 20 až 25 stupňov. Krajný západ však zažije iba okolo 13 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu