Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medveď dohrýzol Dušana: Zranený sa túla Tatrami, hrozí ešte zúrivejší útok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽDIAR - Rozzúrený medveď, ktorý v nedeľu v oblasti Ždiaru vo Vysokých Tatrách takmer na smrť dohrýzol miestneho drevorubača Dušana (43), je stále na úteku. Postrelený, no o to agresívnejší sa potuluje po tatranských lesoch a hrozí, že zaútočí znova. Poľovníci ho preto naďalej intenzívne hľadajú.ň

Dušan sa po nedeľnom krvavom útoku so zranení spamätáva v popradskej nemocnici. Tam ho po útoku medveďa museli niekoľko hodín zašívať, no momentálne je už v stabilizovanom stave. Agresívne zviera mu dohrýzlo najmä končatiny a nebyť pohotového poľovníka, mohlo to skončiť tragicky.

K útoku došlo v nedeľu skoro ráno v Ždiari vo Vysokých Tatrách. Medveď vybehol na dvoch lesníkov, ktorí v chránenej oblasti hľadali zhodené parožie. Zúrivé zviera sa z ničoho nič vrhlo na jedného z nich a začalo ho trhať. Druhý v tom pohotovo siahol po zbrani a dvakrát na medveďa vystrelil.

Výstrely rozzúreného chlpáča odplašili a dal sa na útek. Minimálne jedna z nich ho však aj zasiahla a tak sa teraz zranený túla po lese. Podľa skúseného poľovníka sú len dve možnosti. "Buď na následky zranení uhynie, alebo sa z nich bude chcieť dostať, a vtedy sa tá agresia bude stupňovať," povedal pre Tv Markíza. Poľovníci sú preto v pohotovosti a po zúrivom zvierati stále intenzívne pátrajú, hrozí totiž, že zaútočí znova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu