Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pozor, staromestskí inšpektori skontrolujú majiteľov psov cez mobil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Inšpektori verejného poriadku v bratislavskom Starom Meste môžu od tohto týždňa skontrolovať majiteľov psov aj elektronicky.

Samospráva im totiž nainštalovala do mobilných telefónov aplikáciu, pomocou ktorej môžu rýchlo zistiť, či majiteľ svojho psa zaregistroval na miestnom úrade a či zaň zaplatil daň. Radnica sa tak chce vyhnúť falošným inšpektorom.

Myšlienka kontrolovať majiteľov psov elektronicky vznikla na základe podnetov občanov. Tí sa vraj samospráve sťažovali, že ich oslovujú falošní inšpektori, ktorí od nich žiadajú občianske preukazy a vymáhajú pokutu. Tomu teraz chce staromestská radnica predísť.

"Inšpektorovi dnes stačí, aby do aplikácie zadal evidenčné číslo známky psa a získa okamžite všetky potrebné informácie," vysvetľuje starostka Starého Mesta Tatiana Rosová s tým, že inšpektor sa tak dozvie meno, priezvisko, adresu a telefón majiteľa, ako aj farbu a rasu psa. "Odstránia sa tak aj viaceré nedorozumenia pri identifikácii majiteľa, keď inšpektor verejného poriadku žiadal od občana doklady totožnosti," dodáva Rosová.

Aplikácia podľa starostky pomôže aj v prípadoch, ak inšpektor nájde zatúlaného psa, ktorý má staromestskú známku. "Okamžite sa môže spojiť s majiteľom a psíka mu odovzdať."

Radnica vysvetľuje, že ak sa držiteľ psa pri kontrole nepreukáže evidenčnou známkou psa, znamená to, že psa nemá zaevidovaného a jeho nekonanie bude posudzované ako priestupok. Majiteľ psa tak môže dostať pokutu do výšky 165 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu