Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počasie nám opäť nedá vydýchnuť: Najprv tropické horúčavy, potom búrky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Apríl síce pomaly končí, no počasie sa ešte dosýta nevybláznilo. Svedčí o tom predpoveď na nadchádzajúce dni, podľa ktorej nás okrem prvých tropických dní čakajú zrejme aj prvé búrky.

V pondelok by mala byť počas dňa malá, prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj prehánky či búrky. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 23 až 28 stupňov, na severe okolo 21. Na horách bude pochopiteľne o čosi chladnejšie, počítajte s tak s 13 stupňami. Bude fúkať mierny vietor južných smerov, na hrebeňoch hôr miestami až prudký.

Utorok sa bude niesť v znamení horúčav. Od juhozápadu k nám bude prúdiť teplý vzduch, ktorý prinesie vysoké až tropické teploty. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 25 až 30 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 23 stupňov. Fúkať bude prevažné južný vietor, nočné teploty klesnú na 14 až 9 stupňov.

V stredu počítajte s premenlivou oblačnosťou, miestami sa môžu vyskytnúť aj prehánky či búrky, no teploty budú naďalej vysoké. Počas dňa sa vyšplhajú na 21 až 26 stupňov, v noci klesnú na 15 až 10. Fúkať bude prevažne severný vietor, na juhu stredného Slovenska môže nastať bezvetrie alebo zafučí slabý vietor.

Vo štvrtok by malo byť polooblačno až oblačno, v noci miestami, no cez deň sa na mnohých miestach rozprší, nie sú vylúčené aj búrky. Denná teplota sa bude držať na 21 až 26 stupňoch, nočná poklesne na 15 až 10.

Piatok so sebou prinesie očakávané ochladenie. Na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky, dážď a miestami aj búrky. Denná teplota klesne na 17 až 23 stupňov, nočná sa udrží na 16 až 11.

V sobotu sa nad strednou Európou bude nachádzať nevýrazné pole nižšieho tlaku vzduchu, ktorý prinesie premenlivú, prevažne veľkú oblačnosť a miestami prehánky alebo búrky. Denná teplota sa vyšplhá na 18 až 24 stupňov, nočná ostane na 15 až 10.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu