Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cez týždeň nás počasie poteší: Pozrite sa, ako príjemne porastú teploty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Jar nám konečne robí radosť! Teploty sa postupne, ale s istou dávkou opatrnosti zvyšujú. Najbližší týždeň sa však máme na čo tešiť, teploty sa totiž vyšplhajú až k 23 °C, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

 

Prílev chladnejšieho vzduchu od severu bude od pondelka slabnúť. Meteorológovia očakávajú, že bude jasno až polojasno, ráno ojedinele s hmlou. Cez noc na Kysuciach, Orave a Liptove počítajte s 5 až 0 °C, na Spiši bude okolo -2 °C. Cez deň na juhozápade a juhu stredného Slovenska okolo 18 °C. Vietor bude len slabý až mierne premenlivý.

utorok sa bude nad našou oblasťou nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Bude jasno až polooblačno, cez deň sa objavia ojedinele prehánky. Teploty klesnú v noci na 6 až 1 °C, cez deň vystúpia na 15 až 20 °C. Fúkať bude opäť slabý až mierne premenlivý vietor.

Nad vnútrozemím Európy sa bude v stredu nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Obloha bude prevažne polojasná, pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa objavia ojedinele prehánky a búrky. V noci sa oteplí na 8 až 3 °C, cez deň teploty vyhupnú na 16 až 21 °C.

V podobnom duchu sa bude niesť aj štvrtok. Obloha bude prevažne polooblačná, tešiť sa však môžete na rastúce teploty. V noci klesnú na 8 až 3 °C.  Počas dňa si budete môcť vychutnať veľmi príjemných 17 až 22 °C.

Na piatok meteorológovia predpovedajú zrážky, od severozápadu bude na Slovensko postupovať na juhovýchod studený front. Napriek prehánkam a búrkam počítajte s teplotami 18 až 23 °C, v noci klesnú len na 10 až 5 °C.

 

Počasie na dnes

Slnečný víkendový deň len miestami naruší prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele sa vyskytnú prehánky, najmä na východe krajiny. Teploty sa cez deň budú pohybovať od 13 do 18 °C, na Orave, Liptove a Spiši okolo 11 °C. Na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 3 °C. Fúkať má prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

Počasie na horách: Snehu ubudlo o 20 cm

Aj dnes je v prevádzke okolo 30 lyžiarskych stredísk. Počasie je jasné až polojasné, denné teploty majú počas dňa vystúpiť na 5 až 8 stupňov.

Snehová vrstva za posledné dva dni poklesla o 20 cm, lyžiarske podmienky sú však stále dobré, vo vyšších polohách veľmi dobré. Na Donovaloch, Kubínskej holi, v Ski Zábave Hruštín aj Malinom Brde pri Ružomberku je pol metra snehu, na Skalke jeden meter, na Králikoch 90 cm, Martinské hole, Skicentrum Strednica – Ždiar, Štrbské Pleso a Chopok Juh hlásia viac ako meter snehu.

Sneh je firnový, v poobedných hodinách môže byť mäkký. V strediskách Vyšná Boca, Skicentrum Kohútka, Ski land Stará Myjava alebo Oravská Lesná je dnes posledný deň v tohtoročnej lyžiarskej sezóne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu