Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Situácia na Dolnej Nitre sa upokojila, hasiči zasahujú iba ojedinele

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA – Situácia na Dolnej Nitre sa postupne upokojuje. Ako uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Viliam Pánsky, hasiči už vykonávajú iba menej závažné zásahy na troch miestach v kraji.

 Prečerpávanie vody z prítoku Malej Nitry do koryta rieky Nitra v šurianskej mestskej časti Nitriansky Hrádok je už ukončené. Hasiči tu veľkokapacitnými čerpadlami zasahovali celú noc. "Po prirodzenom poklese hladiny to už bolo neefektívne, preto tu dnes ráno svoju činnosť ukončili," informoval Pánsky.

Momentálne hasiči zasahujú v Kozárovciach v okrese Levice, kde prečerpávajú vodu z polí do koryta rieky Hron. "Podobná je aj situácia vo Vrábľoch, kde sa pri priemyselnom parku odčerpáva voda zo zatopeného poľa do rieky Žitava. Ďalšie prečerpávanie vody robíme v jednom rodinnom dome v Podlužanoch v okrese Levice. Je tu zatopená pivnica. Ak sa však ukáže, že sem preteká spodná voda, tak aj túto činnosť ukončíme, pretože by nemala zmysel," povedal Pánsky.

Podľa predpovede meteorológov by dnes malo opäť pršať. Ako pripomenul Pánsky, hasiči budú v prípade potreby pripravení zasiahnuť. "Nejako zvlášť sa nepripravujeme. Dopĺňajú sa pohonné hmoty, robia sa potrebné opravy na technike a to je všetko. Nemá zmysel špeciálne zvolávať ľudí na stanice, keď to nie je nevyhnutné. Budeme reagovať na požiadavky samospráv, prípadne obvodných úradov. Keď to bude potrebné, dokážeme nasadiť naše sily veľmi rýchlo," skonštatoval Pánsky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu