Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľkonočná recesia: Mladí Slováci piknikujú v rozvodnenej rieke!

Grilovačka uprostred záplav.
Grilovačka uprostred záplav. (Zdroj: Facebook)

NOVÉ ZÁMKY - Tohtoročná Veľká noc dala Slovákom poriadne zabrať. Vytrvalé dažde spôsobili počas víkendu rapídne zvýšenie hladín vodných tokov a na viacerých miestach došlo k ich vyliatiu. Aj napriek kalamitnej situácii si však niektorí nenechali sviatky pokaziť a urobili si piknik uprostred rozvodnenej rieky Nitry.

Trojica mladíkov, menovite Pali, Patrik a Ľuboš, ktorá sa zábermi stihla pochváliť aj na Facebooku, sa odhodlala na recesistický čin. Odetá v nepremokavých rybárskych nohaviciach sa na Veľkonočný pondelok prebrodila k piknikovému miestu na Zúgove, ostentatívne vybalila poživeň, použila gril a nenechala sa rušiť ani početnými divákmi, ktorí sa na nich pozerali z hrádze.

Zdá sa, že studená tečúca voda, ktorá im obmývala nohy asi do výšky kolien, im vôbec nevadila a spokojne sa s pivkom pustili do hodovania. Samozrejme nesmela chýbať foto a videodokumentácia, ktorá sa teraz stala predmetom internetovej zábavy. Väčšina užívateľov považuje ich nápad za originálny a hodný mediálnej slávy.

"Chlapi, klobúk dolu. Takáto šialenosť sa len tak nevidí," znie jeden z komentárov. Tým zodpovednejším však napadol aj iný scenár, ako sa mohla celá situácia skončiť. "Mohla vás zobrať veľká vlna," napísal Dominik.

Práve na tú doplatil v rovnaký deň Peter (16) z obce Čata v Levickom okrese, ktorý sa spolu s bratom vybral vyšibať babku do neďalekej dediny. Silný prúd Hrona ho strhol aj s bicyklom a na pomoc mu museli prísť hasiči. Záchranná akcia trvala dve hodiny.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu