Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na teplú jar zatiaľ zabudnite: Takéto počasie nás čaká!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neprichádza a neprichádza! Túžobne očakávaná jar, ktorá podľa kalendára nastala ešte minulý mesiac, sa stále nevie chopiť nadvlády. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa budeme musieť zmieriť s tým, že teplých dní si veľmi neužijeme ani tento týždeň.

dnes sa máme pripraviť na ďalšie pribúdanie oblačnosti a popoludní treba na mnohých miestach rátať s dažďom. Najvyššia denná teplota vystúpi na 6 až 11, na severe okolo 4 stupňov. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou 5 až 20, na východe okolo 30 km/h.

V stredu má byť opäť oblačno až zamračené s dažďom, prípadne dažďom so snehom, na niektorých miestach sa vyskytne sneženie. Nočná teplota klesne na +4 až -1, na severozápade, Orave, Liptove a Spiši okolo -3 stupňov. Denná teplota sa bude pohybovať iba v rozmedzí 1 až 6, na juhovýchode okolo 8 stupňov.

Počasie nás nepoteší ani vo štvrtok. Z oblačnej až zamračenej oblohy zaprší aj zasneží. Nočná teplota spadne na +3 až -2, na juhovýchode okolo +5 stupňov. Denná teplota vystúpi na 3 až 8 stupňov.

Podstatná zmena nenastane ani v piatok. Oblačné a zamračené počasie prinesie na mnohých miestach slabý dážď. Teploty by však oproti predchádzajúcim dňom mali byť predsa len o čosi vyššie. Nočná sa bude pohybovať okolo +1 až -5, denná okolo 6 až 12 stupňov.

Začiatok víkendu sa ponesie v obdobnom duchu. V sobotu k nám od severozápadu začne prúdiť chladnejší vzduch, ktorý sa podpíše na oblačnosti, z ktorej môže pršať aj snežiť. Nočná teplota dosiahne +5 až -1, denná 5 až 10, na severe okolo 3 stupňov.

V nedeľu nás čaká premenlivá oblačnosť s ojedinelými prehánkami a nočnými teplotami okolo +1 až -5 stupňov. Cez deň sa treba pripraviť na 5 až 10, na severe okolo 3 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu