Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zvýšte opatrnosť, na cestách v okolí Žiaru nad Hronom hrozí poľadovica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA/ ŽIAR NAD HRONOM - Dopravné obmedzenia stále platia na horskom priechode Veľké Pole v žarnovickom okrese, ktorý je neprejazdný pre nákladnú dopravu nad 10 metrov, aj na ceste III/06518 od Banskej Štiavnice pri Hodruši-Hámroch, ktorá je uzavretá pre všetky vozidlá.

Dnes o tom informovala dispečerka z Banskobystrickej regionálnej správy ciest a. s., závod Žiar nad Hronom Ľubica Práznovská a upozornila na možné riziko poľadovice v žiarskom okrese, kde momentálne prší.

Ako doplnila Práznovská, horský priechod Kremnické bane je prejazdný bez obmedzení, rovnako ako horský priechod Nová Lehota pri Handlovej zo žiarskej strany. Premávku z handlovskej strany na Novej Lehote podľa slov dispečerky zo Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja, Vnútornej organizačnej jednotky Prievidza Dany Keratovej riadi polícia. "Husto tu sneží, preto odporúčame vodičom nákladných áut sa úseku vyhnúť. Pre osobné vozidlá by mal byť úsek prejazdný bez väčších komplikácií," dodala Keratová.

Dispečer z Banskobystrickej regionálnej správy ciest a. s., závod Banská Bystrica Marián Plechatý uviedol, že na horskom priechode Donovaly stále platí dopravné obmedzenie pre vozidlá nad 10 metrov, pre ktoré je uzavretý. "Horské priechody Šturec a Čertovica sú prejazdné," uzavrel.

V Leviciach napadlo 25 cm nového snehu

Príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v okrese Levice pomáhajú pri odstraňovaní následkov aj pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku š. p. (SVP) zo Správy Dolného Hrona a Dolného Ipľa. Podnik poskytol pilčíkov a ťažkú techniku na pomoc pri odstraňovaní popadaných stromov. Informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ v Bratislave Zuzana Farkasová.

"V okrese Levice napadlo dnes cca 25 cm nového snehu. Dôsledkom zlej poveternostnej situácie a hustého sneženia zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v čase od 7.00 h 17-krát a odstraňovali padnuté stromy," uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu