Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hromadné prepúšťanie v SPP: Vyhadzov hrozí až tretine zamestnancov!

Centrála SPP v Bratislave
Centrála SPP v Bratislave

BRATISLAVA - Viac ako tristo ľudí by sa mohlo stať obeťou novej vlny prepúšťania. Tentokrát sa má prepúšťanie týkať Slovenského plynárenského priemyslu. Podľa nových majiteľov totiž v spoločnosti vládne prezamestnanosť.

O hrozbe hromadného prepúšťania v SPP informujú Hospodárske Noviny, podľa ktorých by SPP mohol prepustiť až 330 ľudí z celkovo 990 zamestnancov. Denník tvrdí, že novému majiteľovi podniku, českému finančníkovi Danielovi Křetínskému, prekáža prezamestnanosť. SPP zároveň generuje stratu rádovo v desiatkach miliónov eur.

Hovorca Křetínského spoločnosti EPH Daniel Častvaj potvrdil, že majitelia vidia priestor na racionalizáciu v SPP, no neuviedol, či v rámci nej dôjde aj k reducií medzi zamestnancami. Podľa Hospodárskych novín má štát možnosť prepúšťaniu zabrániť, ak od Čechov odkúpi menšinový podiel vo firme. Firma je však stratová a pre štát by to znamenalo povinnosť dotovať ju, čo by daňových poplatníkov stálo ďalšie peniaze. Ministerstvo hospodárstva tieto správy nekomentovalo s odôvodnením, že štát sa ešte nerozhodol, či podiel odkúpi, alebo nie.Rozhodnutie má padnúť do konca apríla.

Viacerí ľudia z personálnych agentúr pre HN povedali, že prípadné prepúšťanie v SPP by nemuselo mať tragický dopad, keďže v energetike by si novú prácu mohli nájsť relatívne ľahko. Zrejme by sa však museli uspokojiť s nižším platom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu