Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Fatálna zrážka na zasneženej ceste pri R. Sobote: Kamión zvalcoval dodávku!

Kamión prednú časť dodávky totálne zdemoloval
Kamión prednú časť dodávky totálne zdemoloval (Zdroj: rimava.sk)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Jednu obeť si vyžiadala vážna nehoda, ku ktorej došlo dnes v skorých ranných hodinách na ceste v obci Rimavská Seč. Šofér (62) nákladného auta tam nezvládol riadenie a na zasneženej ceste šmykom vpálil do protiidúcej dodávky, ktorej vodič (†50) bol na mieste mŕtvy.

Šofér nákladiaka išiel smerom do obce Číž, keď v zákrute nezvládol riadenie a vyletel do protismeru. "Pri prejazde ostrou pravotočivou zákrutou na zasneženej neposypanej, ale zjazdnej vozovke prešiel do protismeru v čase, keď v smere od centra obce Rimavská Seč prichádzalo dodávkové motorové vozidlo Iveco," informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Došlo k zrážke a kamión dodávku cez zvodidlá vytlačil mimo cestu. Jej vodiča museli vyslobodzovať hasiči, ktorí ho okamžite predali do rúk záchranárov. Ani tí mu už však nedokázali pomôcť. "Pri dopravnej nehode 50-ročný vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," dodala Balogová. Dvaja spolujazdci utrpeli našťastie len ľahšie zranenia. Ako informoval portál Rimava.sk, kamionista tiež vyviazol bez vážnejších zranení.

Ďalšie okolnosti a príčiny nehody polícia zisťuje, tragický prípad prešetrí aj dopravný znalec. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu