Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Legendárny Pavol Demitra ožije vo filme: Premiéra bude už o rok!

Pavol Demitra (1974-2011)
Pavol Demitra (1974-2011) (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Legendárny slovenský hokejista Pavol Demitra, ktorý v septembri 2011 nešťastne zahynul v leteckej havárií, sa čoskoro ocitne na filmovom plátne. Herec a komik Daniel Dangl o ňom nakrúca film.

Film, na ktorom Daniel Dangl už pracuje, má zatiaľ pracovný titul 38, podľa čísla, ktoré Demitra nosil na svojom drese. Podľa medializovaných informácii Dangl tvrdí, že na Slovensku si málo vážime ľudí, ktorí pre našu krajinu urobili čosi viac. "Okrem toho že Paľa predstavíme ako vynikajúceho hokejistu, chceme ľuďom ukázať, aký bol v skutočnosti, že je možné byť v tejto krajine dobrým, úspešným a správnym, čo Paľo spĺňal na tisíc percent," povedal Dangl denníku Plus Jeden Deň. Nápad na film už odobrila aj Paľova manželka Majka.

Dangl zatiaľ financuje film z vlastných peňazí, no dúfa, že sa mu podarí zohnať investorov. V lete sa údajne chystá do Ameriky, kde by sa mal v rámci nakrúcania stretnúť s Demitrovým agentom. Podobne má pred sebou aj cestu do Ruska.

V zhruba jeden a pol hodinovom filme má vystupovať osemnásť hokejistov, premiéru vraj Dangl plánuje na budúci rok.

Pavol Demitra tragicky zahynul 7. septembra 2011, keď sa krátko po vzlete z letiska Tunošna v Jaroslavli zrútilo lietadlo Jak-42, ktoré malo na palube kompletný klub Lokomotiv Jaroslavľ. Vyšetrovacia komisia sa uzniesla, že príčinou havárie bola chyba pilota, ktorý mal počas vzletu nohy opreté o brzdové pedále. Lietadlo tak nedokázalo nabrať dostatočnú rýchlosť. Letecká spoločnosť Yak Service navyše sfalšovala dokumenty, ktoré pilotov oprávňovali lietať na type Jak-42.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu