Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dnes štartuje v Bratislave prvý Dobrý trh v tomto roku

Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave Zobraziť galériu (4)
Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Jar v slovenskej metropole odštartuje tradičný Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave. Stánky na Dobrom trhu sa prvýkrát v tomto roku otvoria dnes o 10:00 a otvorené budú do 17:00.

Návštevníkom prinesú atmosféru orientálnej Indie, k blížiacej sa Veľkej noci ponúknu stánkari aj poctivé lokálne potraviny. Chýbať nebudú dizajnérske výrobky, cudzokrajné špeciality či starožitnosti. Podujatie spestrí aj program pre najmenších. Dnes o tom informovala PR manažérka občianskeho združenia Punkt Zuzana Hrdličková.

Záhrada evanjelického kostola sa premení na Indickú záhradu, návštevníkom v nej ponúknu kulinárske špeciality, etno oblečenie či starožitnosti. Návštevníci sa tiež môžu poradiť s ajurvédskym doktorom, zacvičia si jogu a spoznajú indické tance. Novinkou Dobrého trhu je Slow Food zóna, v nej budú predavači ponúkať lokálne potraviny spojené s veľkonočnými sviatkami.

V zadnej záhrade je pripravený program aj pre najmenších návštevníkov trhu. Prilákať ich môže workshop obrovských bublín i novinky v hravom svete. Už tradične sa vo dvore Základnej umeleckej školy Ruppeldta uskutoční susedská hudobná burza, prítomných zabaví vystúpenie Beneho & Rolanda Kánika a Majstrov gramofónu Dovi a Dopo.

Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave organizuje občianske združenie Punkt v spolupráci s bratislavským Starým Mestom. Záštitu nad podujatím prevzala staromestská starostka Tatiana Rosová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu