Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kým učitelia štrajkovali, Čaplovič nakúpil kvety za 9900 eur!

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič sa začína topiť v zaujímavých finančných výdavkoch. Po kauze s prenájmom limuzíny a novým logom Ústavu informácií a prognóz školstva, sa prevalil nákup kvetov za 9900 eur. A to už je poriadna sumička.

Podľa informácií denníka SME podpísal Čaplovič vlani v júni zmluvu s jedným z bratislavských kvetinárstiev Orchidea, ktorá bola platná do konca minulého roka. Najväčší obrat bol zaznamenaný v decembri, keď na základe piatich faktúr ministerstvo zaplatilo vyše 8900 eur. Komu boli kvetinové dary za 2500 a 3000 eur určené, rezort neprezradil. Tvrdí, že na dary a kvetinovú výzdobu ministerstva išlo iba okolo štyritisíc eur. Za zvyšok údajne kupovali kvety pre školy, v ktorých sa vyučujú zručnosti v aranžérstve.

V auguste podľa zverejnených faktúr zaplatilo ministerstvo v jednom prípade za kvetinovú dekoráciu 960 eur. Ďalších päť faktúr spolu za vyše 8900 eur je z decembra. Tri z nich na 1374 eur, 2500 a 3000 eur sú datované v posledný deň minulého roka. K jednotlivým položkám sa ministerstvo odmietlo vyjadriť.

Konateľ kvetinárstva uviedol, že boli v kontakte priamo s kanceláriou ministra. Na podrobnosti zákazky si však už nespomína. Skutočnosť, že tri faktúry v celkovej hodnote takmer 6900 eur sú z 31. decembra, možno podľa neho vysvetliť tým, že išlo o zberné faktúry za služby z predchádzajúceho obdobia. To sa však podľa SME bije so znením zmluvy.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu