Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Poslanec Smeru sa Fica pýta na úspech: Nemá ani šajnu, čo trápi Slovákov?

Martvoňova otázka sa nakoniec nedostala na rad. Zobraziť galériu (4)
Martvoňova otázka sa nakoniec nedostala na rad. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Ak by ste mali možnosť spýtať sa predsedu vlády jednu otázku, čo by to bolo? Poslanci takúto možnosť majú pravidelne a smerák Anton Martvoň svoju šancu skutočne chytil za pačesy. Spýtal sa premiéra ako hodnotí výkony slovenských športovcov v roku 2012. Pritom stačilo by keby vyšiel na 5 minút pred budovu parlamentu a opýtal sa piatich ľudí, čo by chceli počuť oni. Pravdepodobne by sa poslanec prebudil do inej reality.

Sú športové výsledky skutočne to, čo aktuálne zaujíma voličov poslanca Martvoňa? "Chcel som nepriamo urobiť reklamu našim športovcom, ktorých máme výborných, ale Slovensko o tom často nevie. Máme úspechy v rôznych druhoch športu, o ktorých sa občania často nedozvedajú, najmä ak ide o individuálne športy, ako pretláčanie, kickbox, alebo zjazdové lyžovanie," tvrdí mladý poslanec Smeru.

Anton Martvoň, hodina otázok
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Predseda vlády počas parlamentnej hodiny otázok svoj pätnásťminútový limit vyčerpal ešte pred tým ako by sa ku tejto perle dostal. Martvoň si zrejme myslí, že Slováci nemajú iné problémy, o ktorých riešenie by Slováci radi počuli aj názor premiéra.  Dokonca bez hanby zdôraznil, že neúspech ho neodradí a otázku premiérovi pri najbližšej príležitosti položí znovu. Podľa našich informácii pritom písal otázku na poslednú chvíľu, keďže na to zabudol a napísal, čo ho prvé napadlo, aby si splnil povinnosť.

"Pán poslanec Martvoň a iná smerácka omladina sú takí zdatní nadhadzovači pánovi premiérovi. Aby sa náhodou nestalo, že musí odpovedať na nejakú nepríjemnú otázku od opozície. Dávajú mu takéto ľahké lopty, aby tú svoju hodinu v parlamente strávil čo najpríjemnejšie. Akú otázku si z vlády poslali, takú im položil," reagoval na Martvoňovu otázku Martin Poliačik z SaS.

S Martvoňovou otázkou sa celkom nestotožnil ani jeho kolega Andrej Kolesík. „Je právom každého poslanca spýtať sa to čo on pokladá za dôležité. Ja osobne však preferujem praktické otázky, podobne ako položil dnes vyžrebovanú ako prvú kolega Kéry, ohľadom výtlkov na cestách,“ povedal Topkám.

"Myslím si, že téma je na pôdu parlamentu vhodná. O šport sa zaujímam, poznám niekoľko úspešných športovcov," bráni sa Martvoň. Dobre informovaný zdroj z parlamentu nám navyše povedal, že Martvoň k športu príliš nepričuchol. Poslanec však tvrdí, že v minulosti sa aktívne venoval športu. Hrával futbalovú miniligu, na základnej škole sa venoval džudu, na strednej aikidu. "Aj medzi mojimi asistentmi nájdete ocenených športovcov, napríklad Ľubomíra Jagnešáka, zápasníka v pretláčaní rukou," dodáva.

Džudu sa venoval päť rokov, no neprehupol sa cez začiatočnícky biely opasok. V Dolnom Kubíne vraj taká možnosť nebola, tak sa na "páskovanie" nedostal. "Nemal som ambíciu živiť sa športom. Pracoval som na tom, aby som sa dostal na vysokú školu," vysvetľuje.

Podľa viacerých oslovených ľudí bola otázka poslanca Smeru úplne mimo problémov obyčajných ľudí.

Ladislav hovorí, že ho zaujímalo, či si premiér robí testovacie nákupy v Rakúsku a čo vláda urobí preto, aby Slováci nemuseli cestovať za lacnejšími potravinami a nakupovali doma.

Bratislavčan Juraj by rád zase vedel, ako to vyzerá s príchodm automobilky BMW, ktorá by mohla priniesť veľa pracovných miest.

Petra by sa chcela dozvedieť od premiéra, či do budúcna plánuje štát podporvať mladých, ktorí nemajú kde bývať a Luciu zase trápi kriminalita Rómov v jej bydlisku. Pán poslanec, treba asi častejšie chodiť medzi ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu