Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Trapas v správach STV: Pomýlili si politikov, ukázali dva roky mŕtveho!

Nie je Dienstbier ako Dienstbier Zobraziť galériu (2)
Nie je Dienstbier ako Dienstbier (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Poriadny trapas si na svoje konto v sobotu pripísala verejnoprávna televízia STV. V spravodajskej relácii informovala o zjazde vedenia českej politickej strany ČSSD a o tom, že za jej podpredsedu nebol zvolený senátor Jiří Dienstbier. Na tom by ešte nebolo nič zvláštne, keby namiesto neho nedala fotku jeho zosnulého otca!

Jiří Dienstbier je v Česku populárnym politikom. Začiatkom roka dokonca kandidoval na prezidenta, ktorým sa nakoniec v priamej voľbe stal Miloš Zeman. Dalo by sa preto predpokladať, že pracovníci médií vedia, ako vyzerá. Alebo sú aspoň schopní zistiť si to. 

Trapas v správach STV:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Wikipedia)

To však zrejme neplatí pre Slovenskú televíziu. Tá totiž počas reportáže o jeho nezvolení do funkcie podpredsedu Českej strany sociálno demokratickej uverejnila nie fotku Dienstbiera mladšieho, ale jeho otca, ktorý je už viac ako dva roky po smrti.

Trapas v správach STV:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)



Televízia sa už za svoj prešľap ospravedlnila. "Táto chyba nás veľmi mrzí. Rodine a divákom sa za ňu ospravedlňujeme. Pracovníkov, ktorí sú za to zodpovední, potrestáme podľa interných predpisov," povedal serveru Omédiách.com šéf spravodajstva Lukáš Diko.

Ťažko povedať, ako mohlo vôbec k takémuto omylu dôjsť. Ten, kto zaradil danú snímku do vysielania, možno vôbec netušil, že nejaký Jiří Dienstbier mladší vôbec existuje. A to aj napriek tomu, že pomerne úspešne kráča v šľapajach svojho nebohého otca.

Jiří Dienstbier starší (†73) bol významný český politik, novinár a disident, ktorý v rokoch 1989 až 1992 pôsobil ako česko-slovenský minister zahraničných vecí a zároveň podpredseda federálnej vlády. Okrem syna rovnakého mena mal aj tri dcéry - Moniku, Kristínu a Ivetu. Zomrel 8. januára 2011 v Prahe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu