Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

SHMÚ: Pozor na povodne v okresoch Trebišov a Michalovce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V okresoch Michalovce a Trebišov, s výnimkou Rožňavy, môže topiaci sa sneh spôsobiť povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí dnes do 19.00 h.

"Vzhľadom na existujúce snehové zásoby, spadnuté zrážky a oteplenie na ukrajinskej časti povodia, očakávame ešte vzostup vodných hladín na Bodrogu z dotekania," uvádza SHMÚ.

Silný vietor bude na Slovensku fúkať aj naďalej

Takmer na celom území Slovenska od dnešného rána silno fúka, výstraha druhého stupňa pred silným vetrom platí do polnoci z piatka 15. na sobotu 16. marca. Výstrahu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Rýchlosť vetra môže v nárazoch dosiahnuť 15 až 25 metrov za sekundu, čo môže byť nebezpečné najmä pre ľudí.

Okrem výstrahy pred vetrom vydal SHMÚ aj výstrahu prvého stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov. Tá platí na celom území Slovenska okrem okresu Kysucké Nové Mesto tiež od dnešného rána do piatkovej polnoci. Pri tvorbe jazykov a závejov by si mali dávať pozor predovšetkým vodiči.

Medzi Tisovcom a Pohronskou Polhorou je podmytá železnica

Železničná doprava medzi Tisovcom a Pohronskou Polhorou je prerušená. Ako informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) hovorkyňa Martina Pavlíková, trať je podmytá voda. Pre cestujúcich zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu.

"Voda zaliala železničnú trať dnes dopoludnia. Pre cestujúcich sme zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu a tento stav bude podľa predpokladov trvať niekoľko dní," informovala Pavlíková.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu