Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Košice kúpili nové autá: Primátor Raši sa vozí na škodovke

Košická radnica kúpila nové autá Zobraziť galériu (4)
Košická radnica kúpila nové autá (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Koncom minulého roku, kúpila košická radnica 12 osobných áut za 160 tisíc eur. Na novom aute sa vozí aj primátor Richard Raši. Značka auta je však stále rovnaká – Škoda Superb Elegance, ale určité zmeny oproti predchádzajúcej limuzíne sú.

Pôvodná „Škodovka“ stála 35 tisíc, jazdí na naftu a mesto ju kúpilo v roku 2011. Nová limuzína je o 2 tisíc eur lacnejšia a má benzínový motor. „Všetky autá slúžia pracovníkom Magistrátu,“ hovorí hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová. Primátor Richard Raši nám ohľadom nového auta povedal: „Je lepšie kúpiť nové auto, ako dávať na údržbu ročne 20 tisíc eur. Také boli náklady na opravy starých áut za posledné 2 roky. Auto je  služobné, to znamená, že je pre celé vedenie mesta a slúži najmä na dlhšie pracovné a zahraničné cesty. V žiadnom prípade nie je moje. Je to auto mesta a je v základnej výbave.“

Podľa našich informácií, primátori niektorých slovenských miesta sa vozia na výrazne lepších autách. Napríklad primátor Prešova Pavol Hagyari využíva služobné auto Volvo S80, a v Žiline zas majú k dispozícií Mercedes S 500. Bratislavský primátor sa vozí na AUDI A6 Business 3,2 FSI Quatro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu