Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Počasie ako v Kocúrkove: Niekde až 10 stupňov, inde má snežiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hoci vonku ešte nie je to pravé jarné počasie, pomaly cítiť, že vláda zimy sa končí. Ortuť teplomera počas víkendových nocí môže síce klesnúť až na - 10 stupňov Celzia a niekde sa vyskytne aj sneženie, ale cez deň by nás mohli potešiť aj vyššie plusové teploty. Slnko sa však bude pravdepodobne skrývať za mrakmi.

Dnes má byť oblačno až zamračené a na severe a východe sa môže vyskytnúť slabé občasné sneženie alebo dážď so snehom. Na juhovýchode treba rátať aj s dažďom. Najvyššia denná teplota vystúpi na 5 až 10, na severe okolo 3 stupňov. SHMÚ očakáva, že bude viať slabý severozápadný vietor rýchlosťou 15 až 25 km/h.

V sobotu k nám bude od severozápadu prúdiť studený vzduch, ktorý sa podpíše aj na polooblačnom až oblačnom počasí. Na severe a východe Slovenska sa môžu objaviť aj snehové prehánky. Nočná teplota klesne na -2 až -7, denná teplota sa vyšplhá na +1 až +6, na severe okolo -1 stupňa. Pobyt vonku nám znepríjemní severozápadný až severný vietor 15 až 30, v nárazoch miestami okolo 55 km/h.

V nedeľu má byť premenlivá časom zmenšená oblačnosť a ojedinele snehové prehánky. Nočná teplota spadne na -3 až -8, v horských dolinách okolo -10 stupňov. Denná teplota to dotiahne na +4 až +9, na severe okolo +2 stupňov. Neobíde nás ani západný až severozápadný vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou 10 až 25 km/h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu