Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Štátne rekreačné zariadenia by sa mohli otvoriť verejnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štátne rekreačné zariadenia by sa mohli otvoriť verejnosti. Ministerstvo vnútra navrhuje dať ich voľné kapacity k dispozícii seniorom a mladým rodinám s deťmi. Oznámil to predseda vlády Robert Fico po kontrolnom dni na ministerstve vnútra.

„Na tomto projekte sa pracuje za veľmi nízke režijné náklady. Seniori by mohli stráviť istý čas v rekreačných zariadeniach štátu, ak sa tam práve nekoná nejaké štátne školenie,“ povedal Fico. Podľa jeho slov sú rekreačné zariadenia štátu naplnené na 70 až 80 percent.

Premiér Fico na pôde rezortu vnútra informoval aj o zámere zrušiť záložné pracovisko vlády, ktoré je určené na rokovanie vlády v čase vojny či v inom výnimočnom stave. Takéto pracovisko má vláda mimo Bratislavy na základe ústavného zákona. Pracuje v ňom 61 ľudí, priznal Fico. „Zistili sme však, že nemá také opodstatnenie, aké očakávali autori ústavného zákona. Uvažujeme, že toto zrušíme a prispôsobíme na tieto účely iné zariadenie, ktoré má vláda k dispozícii,“ uviedol.

Premiér na stretnutí s predstaviteľmi ministerstva vnútra hovoril hlavne o reforme štátnej správy ESO. Podľa neho je plánovaná úspora 700 miliónov eur, ktoré by sa mali reformou ušetriť, reálna. Fico pripomenul, že k 1. januáru tohto roku sa definitívne zrušila špecializovaná štátna správa na úrovni krajov.

„Zdá sa, že tento proces bol zvládnutý bez toho, aby ľudia na Slovensku došli k záverom, že boli poškodení, pokiaľ ide o prístup štátnej správy na úrovni krajov. Naopak, zánik týchto úradov bol sprevádzaný pochopením aj pragmatickým zvládnutím,“ skonštatoval šéf kabinetu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu