Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Petržalka chce bojovať proti použitým injekčným striekačkám

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Proti použitým a odhodeným injekčným striekačkám začína bojovať najväčšia bratislavská mestská časť (MsČ) Petržalka. Podala žiadosť o finančný príspevok a peniaze chce použiť na nákup materiálu pre zber odhodených striekačiek aj na väčšiu informovanosť obyvateľov o tejto téme.

"Výskyt použitých injekčných striekačiek je jednou z vážnejších hrozieb v oblasti životného prostredia. Najvypuklejšie je to práve na detských ihriskách a pri lavičkách," upozorňuje petržalská hovorkyňa Mária Grebeňová-Lazcová. Pri odstraňovaní striekačiek však podľa jej slov nehrozí len to, že sa infikujú tí, ktorí ich zbierajú, ale problém vzniká aj s ich ďalším nakladaním. "Nie je možné ich likvidovať ako bežný odpad," podotkla.

Starosta Petržalky Vladimír Bajan od obyvateľov očakáva, že budú lokality, v ktorých by sa striekačky našli, aktívne nahlasovať a od miestneho podniku Verejnoprospešných služieb zasa zostavenie pravidelnej kontrolnej skupiny.

Žiadosť o príspevok MsČ Petržalka podala prostredníctvom Rady vlády SR pre prevenciu kriminality na Ministerstvo vnútra SR. Výsledky prebiehajúceho hodnotiaceho procesu by mali byť známe do mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu