Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podnikateľ Assimakopoulos na mizine? Prišiel o lukratívny hotel v centre Bratislavy!

Eric Assimakopoulos Zobraziť galériu (2)
Eric Assimakopoulos (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podnikateľ grécko-amerického pôvodu Eric Assimakopoulos zrejme prichádza o lukratívny majetok. Konkrétne o bratislavský hotel Park Inn Danube, ktorý sa nachádza v centre hlavného mesta. Príčinou sú dlhy, ktoré Assimakopoulosov hotel ťahajú ku dnu.

Bratislavský hotel Park Inn Danube, ktorý sa nachádza takmer na nábreží Dunaja, by onedlho mala prebrať spoločnosť Sitno Holding. Informuje o tom ekonomický týždenník Trend. Hotel vlastní spoločnosť BRC Property a Assimakopoulos v nej ešte do začiatku minulého roka figuroval ako predseda predstavenstva, píše Trend. Spoločnosť je však dnes v reštrukturalizácií a jej predstavitelia sa vymenili. Hotel má prevziať SItno Holding, ktorý patrí Ľudovítovi Černákovi, bývalému ministrovi hospodárstva. Assimakopoulosova spoločnosť začala akcie hotela skupovať v roku 2006, pričom hotel sa už v roku 1989 dostal do súkromných rúk a krátko na to aj do dlhových problémov. Assimakopoulos definitívne prevzal kontrolu nad hotelom v roku 2008, no spolu s majetkom prevzal aj vysoké dlhy, ktoré boli nad jeho sily. Pohľadávky boli údajne až 40 miliónov eur. Banka si na hotel uplatnila záložné právo a spolu s inými veriteľmi začali hľadať nového majiteľa.

Bratislavský hotel Danube
Zobraziť galériu (2)
Bratislavský hotel Danube

Trend pritom tvrdí, že v procese hľadania nového majiteľa lukratívny hotel iba o vlások ušiel finančnej skupine J&T. Hotel však nakoniec kvôli najlepšej ponuke získal Černákov Sitno Holding, ktorý podľa časopisu zaplatil zhruba 20 miliónov eur.

Eric Assimakopoulos vlastní aj ďalší hotel, historický Carlton. Ten je zaťažený ešte vyšším dlhom, údajne až 130 miliónov eur.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu