Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Problémy s konským mäsom neutíchajú: Budú kontrolovať jedálne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: vyšetrenie.sk)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva bude pre kauzu výrobkov z konského mäsa kontrolovať zariadenia spoločného stravovania. Ako uviedla hovorkyňa úradu Lenka Skalická, kontroly budú zamerané na výskyt nevyhovujúceho výrobku a overenie jeho stiahnutia z trhu.

"O výsledkoch kontroly budeme verejnosť informovať," uviedla. Hlavný hygienik nariadil kontrolu v zariadeniach spoločného stravovania, v ktorých vykonávajú štátny zdravotný dozor orgány verejného zdravotníctva, pretože aj tam boli distribuované výrobky s konským mäsom.

Skalická pripomína, že 22. februára boli Úradu verejného zdravotníctva zaslané z národného kontaktného bodu pre Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá v Slovenskej republike zistenia Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Novom Meste nad Váhom, z ktorých vyplynulo, že v mraziarenskom sklade novomestskej spoločnosti zistili 40 kartónov výrobku Lasagne Bolognese NOWACO, ktoré mali v označení uvedené len hovädzie mäso. "Výrobok bol s pozitívnym výsledkom vyšetrený v Štátnom veterinárnom ústave v Prahe na prítomnosť konskej DNA," dodala Skalická. V súčasnosti všetky šarže tohto výrobku sťahujú z trhu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu