Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Záchranári sa pred víkendom riadne zapotili, absolvovali až 43 zásahov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: VZZS ATE)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Profesionálni príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) boli v piatok 15. februára v plnej permanencii. Absolvovali celkom 43 zásahov, z toho iba v nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná poskytli prvú pomoc až 24 zraneným turistom.

Pád 23-ročného lyžiara v Derešskom kotle si vyžiadal privolanie záchranárskeho vrtuľníka, ktorého posádka dostala muža s vážnym poranením nohy z ťažko dostupného terénu a urýchlene ho odviezla do liptovskomikulášskej nemocnice. Po náraze do stromu si ťažko zranila nohu aj lyžiarka na Malinom brde.
      
HZS upozorňuje, že napriek výborným podmienkam na lyžovanie prakticky vo všetkých slovenských strediskách by nikto nemal preceňovať svoje schopnosti, ale neustále dbať na ohľaduplné správanie k ostatným lyžiarom a ďalším turistom. Alarmujúci je predovšetkým výrazný nárast zranení lyžujúcich sa detí.
      
Tma zastihla v strmom teréne pod Majerovou skalou nad Starými Horami dvojicu vyčerpaných a dezorientovaných skialpinistov z ČR a USA. Na pomoc im rýchlo vyrazila skupina horských záchranárov so služobným psom. Po poskytnutí teplých tekutín a energetických tyčiniek ich odviedli bezpečnou trasou do údolia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu