Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší uväznený Slovák: Jozef pred dvoma mesiacmi zmizol v Afrike!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alamy)

KRUPINA - Krupinčania v liste žiadajú vrcholných politických predstaviteľov, aby sa zaoberali prípadom Jozefa Lička, ktorého podľa informácií v liste už viac ako dva mesiace zadržiavajú v africkom Čade.

Od prezidenta Ivana Gašparoviča, premiéra Roberta Fica a šéfky európskej diplomacie Catherine Ashtonovej žiadajú, aby prispeli k čo najrýchlejšiemu návratu Lička k svojej rodine. Spolu s listom iniciovali Krupinčania aj petíciu s výzvou, aby kompetentní urýchlene riešili návrat Slováka domov.

"Okrem veľmi krátkeho konštatovania z televízie, že tento občan SR je zadržiavaný už viac ako dva mesiace niekde v Čade, nevieme prakticky nič," píšu Krupinčania. Nepáči sa im ani, že sa pozornosť štátu a médií sústreďuje na ľudí ako Baki Sadiki, Karol Mello či Viliam Mišenka. "O mladom mužovi z Krupiny, jeho osude a konaní štátnych orgánov k jeho návratu, nevieme nič," konštatujú v liste jeho autori. Podľa informácií od člena petičného výboru Jána Macka sa pod petíciu s výzvou podpísalo už viac ako 1 000 ľudí. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu