Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Železnice zverejnili čísla: Koľko východniarov prepravili za rok do Bratislavy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar,)

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v roku 2012 prepravila vyše 43 miliónov cestujúcich a v podstate tak osemkrát odviezla každého obyvateľa. Z celého východného Slovenska prepravila vyše 460 000 cestujúcich do hlavného mesta, čo na porovnanie znamená, že celé Košice sa previezli do Bratislavy dvakrát.

Z celkového počtu prepravených cestujúcich je 60 percent z miest a 40 percent z dedín.

Veľký záujem je o zľavnené cestovné. Až deväť z desiatich cestujúcich využilo vlani zľavy z produktového portfólia ZSSK. Celkovo ich využilo minulý rok vyše 39 miliónov cestujúcich. Priemerný vek cestujúcich bol vlani 37 rokov.

ZSSK chce osloviť nových zákazníkov aj tým, že ponúka komfortnejšie služby v IC vlakoch, pripojenie na internet, dennú tlač a uvítací nápoj v 1. vozňovej triede. Do prevádzky bolo nasadených 27 nových jednotiek financovaných z eurofondov v rámci Operačného programu Doprava.

Rastie záujem o predaj cestovných lístkov cez internet a o nákup cestovného dokladu prostredníctvom mobilnej aplikácie eMIL. Cestovný lístok cez internet cestujúci kúpi s 5 % zľavou na všetky vlaky ZSSK vo vnútroštátnej preprave. S výnimkou IC vlakov a vlaku Ex 1502 Chopok, kde má cestujúci tým vyššiu zľavu, čím skôr si zakúpi cestovný lístok.

Informovala o tom riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Slavomíra Šubrtová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu