Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Lajčákovci v problémoch: Nepríjemnosti kvôli dopravákom, budú platiť!

Lajčákovci - kábel pre bratislavské trolejbusy budú musieť chrániť za vlastné peniaze. Zobraziť galériu (2)
Lajčákovci - kábel pre bratislavské trolejbusy budú musieť chrániť za vlastné peniaze. (Zdroj: Ministerstvo zahraničných vecí SR)

BRATISLAVA - Byrokracia si nevyberá. S úradníckymi absurditami máme skúsenosti snáď všetci a nevyhli sa ani rodine ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Jeho manželka, populárna moderátorka Jarmila Hargašová, musela uzavrieť zmluvu s bratislavským dopravným podnikom. Vraj im jazdia po kábli.

Na webstránke bratislavského dopravného podniku svieti kuriózna zmluva "o dlhodobom poskytnutí majetku". Podpísal ju riaditeľ spoločnosti Ľubomír Belfi a vedľa neho sa skvie podpis Jarmily Hargašovej-Lajčákovej, známej moderátorky a manželky ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Podľa Hargašovej ide o zaujímavú zmluvu. "Pri vjazde do nášho domu im vraj prechádzame po kábli. Toto je údajne štandardná zmluva, ktorou takéto situácie ošetrujú," povedala Topkám Jarmila. Podľa našich informácií Lajčákovci zmluvou nie sú vôbec nadšení. Obzvlášť preto, že dopravný podnik od nich v zmluve požaduje, aby na vlastné náklady vybudovali ochranu kábla, po ktorom prechádzajú do vlastného dvora. "Musíme to vybudovať za vlastné peniaze, ešte neviem koľko nás to bude stáť," dodala moderátorka. Podľa nej museli podobné zmluvy popodpisovať majitelia všetkých susedských domov, ktorí dopravnému podniku doslova "stoja na kábli".

Bratislavský dom, v ktorom bývajú Lajčákovci. Vstupujú doň ponad kábel dopravného podniku.
Zobraziť galériu (2)
Bratislavský dom, v ktorom bývajú Lajčákovci. Vstupujú doň ponad kábel dopravného podniku.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu