Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Oteplenie robí vrásky vodičom: Pozrite sa, aké výtlky vás čakajú na cestách!

Niektoré jamy sú veľké ako malé detské pieskovisko Zobraziť galériu (24)
Niektoré jamy sú veľké ako malé detské pieskovisko (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Náhle oteplenie, ktoré zasiahlo Slovensko spôsobilo aj nové problémy pre vodičov. Na cestách sa totiž objavili obrovské trhliny a jamy a nie je nezvyčajné, že uvidíte auto pred sebou prudko zabrzdiť, kľučkovať alebo strhnúť sa na stranu. Ako sa vyhnúť poškodeniu auta? Poradí vám odborník.

Nadávky, výmena kolesa, poprípade v najhoršom prípade volanie odťahovej služby. Aj takto dopadli niektorí vodiči v hlavnom meste po včerajšom oteplení. Situáciu komplikuje najmä fakt, že sa stále topí sneh a niektoré jamy, ktoré sa objavili sú kompletne zaliate vodou. Pri pohľade na centimeter nás však ich hĺbka poriadne zarazila. Nechýbali ani malé oceány s výškou hladiny 15 centimetrov a šírkou aj jeden meter. Iba v okruhu jedného kilometra sme narátali desať veľkých jám. Podľa automobilového odborníka Jozefa Vydru  z portálu podkapotou.sk. je najlepšou radou prispôsobenie rýchlosti.

V každom prípade sa snažte vyhnúť jamám a výtlkom a nie všetko totiž musí byť len výtlk. Určite nevchádzajte do jám naplnených vodou pri ktorých sa nedá odhadnúť ich hĺbka zásadne sa nesnažte brzdiť, keď ste už kolesom vošli do trhliny. Práve to by mohlo spôsobiť vážnejšie poškodenie zavesenia kolies,“ uviedol pre Topky. Povrchu vozoviek nepomáha hlavne striedavé počasie, pri ktorom voda zateká trhlín v asfalte a po zmrznutí povrch potrhá.

Stretli ste veľkú dieru? Neváhajte nafoťte ju a zabojujte o titul najväčšia trhlina Slovenska. Foto a info nám zasielajte na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu