Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chrípka útočí v Bratislave: Niektoré školy už majú chrípkové prázdniny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Chrípka začína šarapatiť aj na území Bratislavského kraja. Od dnešného dňa je prerušený výchovno-vzdelávací proces na základných školách v Záhorskej Vsi a Malých Levároch.

 V dôsledku zvýšeného počtu ochorení na chrípku, respektíve na akútne respiračné ochorenia u detí vydá regionálny hygienik v utorok (29. januára) rozhodnutie o zákaze vyučovania v ďalších školách a škôlkach.

"Budú to základné školy v Malinove, na ulici Ivana Bukovčana v Bratislave a na Spojenej škole internátnej na Hrdličkovej ulici, kde okrem ZŠ bude zatvorená aj materská škola. Školské brány zavrú tiež materské školy v Marianke, Boldogu a MŠ na Damborského 3, čo ale platí len pre elokované pracovisko na Bazovského 4 v Bratislave," uviedla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Katarína Nosálová.

Základná škola na ulici Ivana Bukovčana číslo 1 je zatvorená už od piatka (25.1.). Do školy nechodia odvtedy prváci a druháci. Od utorka sa nebudú učiť už žiadni žiaci, a to minimálne do 31. januára.

V najväčšej mestskej časti Petržalka, v Ružinove ani v Novom Meste školy zatiaľ nezatvárajú. "Momentálne nemáme nahlásený zvýšený počet chorých v žiadnej z našich základných a materských škôl," uviedol novomestský hovorca Marek Tettinger.

V bratislavskom Starom Meste tiež nevyhlásili chrípkové prázdniny v žiadnej zo škôl, ktorej je samospráva zriaďovateľom. Zvýšený počet chorých detí po uplynulom víkende však podľa hovorcu Tomáša Halána nahlásila základná škola Jelenia. "Pozorne sledujeme chorobnosť detí a na základe informácií, ktoré školy zisťujú každé ráno, vyhodnocuje situáciu," poznamenal hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu