Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na väčšine územia prší, hrozí poľadovica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, prevažne vlhké až mokré, vo východnej časti Banskobystrického kraja prevažne pokryté vrstvou miestami kašovitého až utlačeného snehu hrúbky do 3 cm. Vozovky na vyššie položených cestách, najmä nižších kategórií sú pokryté vrstvou kašovitého alebo utlačeného až zľadovateného snehu do 4 - 5 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem priechodov Vernár, Súľová, Besník, Grajnár, Chorepa, Podspády, Hriňová, Čertovica, Dargov a Herlianske Sedlo, ktoré majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého resp. miestami utlačeného snehu do 3 cm. Zľadovatený sneh do 2 cm je na priechodoch Huty, Zbojská, Cukmantel a Veľké Pole.

Na väčšine územia prší a teploty sú väčšinou pod bodom mrazu, čo značne zvyšuje nebezpečenstvo vytvárania sa poľadovice. Na ceste III/011059 Oščadnica - Veľká Rača-Lalíky je poľadovica. Zľadovatený sneh do 3 cm je na cestách II. a III. tried v okolí Žarnovice a Banskej Štiavnice. Miestami zľadovatený sneh do 2 cm je v okrese Rožňava a na ceste I/72 Tisovec - horský priechod Zbojská.

Hmla s viditeľnosťou do 50 m je v okolí Kremnice a v celom okrese Turčianske Teplice, do 100 m v okolí Dunajskej Stredy, Banskej Bystrice, Lenártova, Holčíkoviec, Fričoviec, Košíc a Popradu. Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu