Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Trenčín vyhral boj s "čiernymi" billboardmi: Pomohol im pasport reklamných plôch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Mesto Trenčín našlo spôsob, ako si poradiť s nelegálnymi billboardmi umiestňovanými na jeho území. Pomohol pasport reklamných plôch, ktorý mesto pripravilo v minulom roku.

Trenčín ako jedno z mála miest na Slovensku má od roku 2012 vypracovanú metodiku na odstraňovanie billboardov a pasport billboardov s presným určením každej takejto reklamnej plochy postavenej na území mesta. „Tieto dva nástroje nám výrazne pomáhajú v boji s niektorými spoločnosťami podnikajúcimi v oblasti reklamy,“ uviedol vedúci stavebného útvaru mesta Trenčín Ján Forgáč.

V roku 2011 podľa neho mesto riešilo 21 priestupkových konaní, v minulom roku ich už bolo ukončených 54 a v ďalších desiatich prípadoch predvolajú vlastníkov nelegálnych billboardov ešte tento mesiac.

Nelegálne billboardy sú celoslovenským problémom, ktorý sa nedarí dlhodobo vyriešiť. Je založený na kolízii viacerých zákonov. Preto čierne billboardy vyrastajú aj na miestach, kde sa reklamné plochy po náročných rokovaniach podarilo odstrániť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu