Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalý člen HZDS: Prepísanie lukratívnej budovy bol Mečiarov dlhodobý cieľ!

Bratislavská centrála HZDS je už súkromným majetkom Vladimíra Mečiara. Zobraziť galériu (2)
Bratislavská centrála HZDS je už súkromným majetkom Vladimíra Mečiara. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prevzatie bratislavskej budovy HZDS do osobného vlastníctva bol dlhodobo plánovaný zámer Vladimíra Mečiara. Všetko ostatné je len divadlo pre straníkov a verejnosť. Takto ostro komentoval aktuálne manévre predsedu HZDS jeho niekdajší súputník Milan Urbáni.

Legendárna bratislavská centrála HZDS na Tomášikovej ulici je už takmer pol roka súkromným majetkom presedu strany Vladimíra Mečiara. Informovali o tom viaceré médiá a potvrdzuje to aj výpis z Obchodného registra. Podľa neho je od 10. augusta 2012 Vladimír Mečiar jediným spoločníkom vo firme Salus, ktorá budovu vlastní. Formálne tak prevzal spoločnosť od Hnutia za demokratické Slovensko - Ľudovej strany.

Podľa bývalého vysokého politika HZDS bolo prevzatie budovy dlhodobým plánom Vladimíra Mečiara. "Celé to ku tomu smerovalo. Bol to jeho dlhodobý cieľ a je na straníkoch, ako sa k tomu postavia," odkázal bývalým kolegom Urbáni. Urbáni bol dlhoročným poslancom HZDS v parlamente, s Mečiarom sa však rozišiel a aktuálne je predsedom vlastnej Strany moderného Slovenska. "Možno som mal odísť už skôr, som rád, že s tým nemám nič spoločné," dodal Urbáni.

Budova HZDS ako ju vidí Google Street View
Zobraziť galériu (2)
Budova HZDS ako ju vidí Google Street View  (Zdroj: Google Street View)

Z budovy už dávnejšie zmizlo logo hnutia a obrovská podobizeň Mečiara, ktorého oficiálna webstránka stále uvádza ako predsedu. Hoci sa z času na čas šíria fámy o jeho výmene, podľa Urbániho Mečiar funkciu nikdy nepustí. "To ostatné je iba divadielko pre straníkov a verejnosť," podčiarkol.

 

Keď Vladimír Mečiar v roku 1998 skončil ako predseda vlády, vyhlasoval, že má iba jedno osobné auto. Zakrátko však nadobudol rozľahlú vilu Elektra v Trenčianskych Tepliciach. Otázky ohľadom pôvodu peňazí na nové sídlo občas odbíjal aj vyhrážkami bitkou. Okrem toho začal kupovať ornú pôdu a chalupy na strednom Slovensku. Svoju nemajetnosť teraz korunoval prevzatím šesťposchodovej budovy na rušnej bratislavskej ulici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu