Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tesco nepredáva kondómy: Stojí na pôde cirkvi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Naprázdno zrejme odíde ten, kto by si chcel kúpiť kondómy v obchodnom dome Tesco v Ivanke pri Dunaji. Predajňa totiž stojí na pozemku, ktorý si reťazec prenajal od rímskokatolíckej cirkvi, a obe strany sa vraj dohodli, že kondómy sa v obchode predávať nebudú a v nedeľu bude zatvorené.

Tibor Hajdu z Bratislavskej arcidiecézy denníku Sme povedal, že obmedzenie nedeľného predaja je súčasťou nájomnej zmluvy s Tescom. "Toto zmluvné ustanovenie sme žiadali vychádzajúc z požiadavky nedeľného odpočinku, ktorý vyplýva z desatora božích prikázaní," vyhlásil. Zákaz predaja kondómov predajná zmluva neupravuje. Ide vraj o "džentlmenskú" dohodu s reťazcom.

Predstavitelia iných obchodných sietí uviedli, že také podmienky prenájmu sú ojedinelé. Podľa portálu tvnoviny.sk vyšla v ústrety rímskokatolíckej cirkvi aj spoločnosť Lidl, a to v prípade dvoch svojich predajní v Bratislave, ktoré tiež zostávajú v nedeľu zatvorené. Celkom vraj Bratislavská arcidiecézy takto upravila otváracie hodiny v štyroch obchodoch. Jeden z nich vraj ani nestojí na cirkevnom pozemku, ale len v bezprostrednej blízkosti kostola.

Podľa analytika Lubomíra Drahovského citovaného denníkom Sme môže prenajímateľ v prípade dlhodobých prenájmov obmedzovať sortiment alebo otváracie hodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu