Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Chceli na Slovensko: Hranicu nelegálne prekročilo 13 cudzincov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOBRANCE – Policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Podhoroď zadržali v stredu krátko po 12.00 h siedmich štátnych príslušníkov Eritrey a dvoch štátnych príslušníkov Etiópie. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická.

Občanov zadržali v katastri obce Beňatina, okres Sobrance, bez dokladov totožnosti. „Cudzinci boli predvedení na oddelenie za účelom zistenia totožnosti. Štátnu hranicu z Ukrajiny do SR prekročili neoprávnene mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene. Jeden z cudzincov bol pre celkovú vyčerpanosť prevezený vozidlom rýchlej zdravotníckej pomoci do nemocnice v Sobranciach na pozorovanie. Vo večerných hodinách bol z nemocnice prepustený a prevezený na oddelenie,“ uviedla Kopernická. Cudzinci mali podľa nej úmyselne poškodené kapilárne línie na prstoch rúk, čo znemožnilo odobratie odtlačkov prstov.

Neskôr okolo 17.00 h zadržali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa pri motoreste Milka v katastrálnom území obce Ubľa, okres Snina, ďalších štyroch štátnych príslušníkov Eritrey. Tí tak isto nemali doklad totožnosti, a tak ich predviedli na oddelenie.

„Všetci cudzinci prejavili úmysel požiadať o azyl na území SR z ekonomických a politických dôvodov a boli prevezení do Záchytného tábora v Humennom za účelom ďalšieho azylového konania,“ dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu