Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vianočné a novoročné sviatky strávi za mrežami vyše 11 tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vianočné a novoročné sviatky strávi vo väzniciach viac ako 1 300 obvinených a takmer 10 tisíc odsúdených. So svojimi najbližšími môžu byť počas sviatkov len väzni, ktorí dostali ako disciplinárnu odmenu mimoriadne voľno alebo vychádzku.

„Na základe dôkladného posúdenia pôvodných návrhov riaditeľmi príslušných ústavov je schválených a udelený 111 disciplinárnych odmien vo forme mimoriadneho voľna na opustenie ústavu a 127 vychádzok mimo ústavu počas vianočných a novoročných sviatkov,“ informoval tento týždeň vedúci sekretariátu generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

Vo všetkých väzniciach na vianočné a novoročné sviatky pripravili mimoriadne plány kultúrnych aktivít. Pod vedením personálu obvinení a odsúdení pripravujú vianočnú výzdobu, budú mať rôzne kultúrne a športové podujatia. „Počas Vianoc a Nového roka sa upravuje aj režim dňa, najmä doba sledovania televízneho vysielania, ktorá je dlhšia ako v bežné dni,“ uviedol Baláž.

Vo väzenských zariadeniach bude vianočná pastorácia a duchovné aktivity, ktoré prispejú k naplneniu tohto sviatočného obdobia. Duchovní odslúžia slávnostné bohoslužby. „Stravovanie počas Vianoc je vo väzniciach prispôsobené zvyklostiam v jednotlivých regiónoch Slovenska,“ dodal Baláž.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu