Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vianoce u ministrov: Kažimír dúfa, že mu nezostane metla!

Vianočné stromčeky v budovách slovenských ministerstiev Zobraziť galériu (8)
Vianočné stromčeky v budovách slovenských ministerstiev (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA - Vianočné tradície sú pokladom každej rodiny a každá rodina v nich má niečo svoje. Nikde nie sú úplne rovnaké. Preto sme sa pozreli na to, ako vyzerá Štedrý deň v rodinách našich ministrov.

Peter Kažimír, minister financií:

Peter Kažimír
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Vianočný stromček musí byť každý rok živý a očakáva sa, že ho obstarám ja. Tento rok budem mať na jeho kúpu málo času, ale dúfam, že mi nezostane len nejaká metla. Vianoce trávim v zásade doma spoločne s rodinou. Čo sa týka darčekov, kľúčové sú deti a pre dospelých stačí byť spolu a mať pohodu".

 

Peter Žiga, minister životného prostredia:

Peter Žiga
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Vianoce trávim s rodinou na východnom Slovensku. Máme živý stromček. Štedrá večera začína oblátkami s medom, orechmi a cesnakom. Nasleduje kapustnica, hríbová mačanka, kapor a bobaľky s makom. Výdavky mám tento rok rovnaké ako po iné roky, najväčšiu radosť mi však robia deti, keď sa tešia s darčekov."

 

Robert Kaliňák, minister vnútra:

Vianoce u ministrov: Kažimír
Zobraziť galériu (8)

"Budeme mať živý stromček a dúfame, že ho ochránime pred útokmi nášho jednoročného Andrejka. Naša štedrá večera začína oplátkou s medom, pokračujeme liptovskou kapustnicou, zemiakovým šalátom s vyprážanou rybou (k nej mi manželka prihodí ešte malý rezník). Potom veľa vianočných koláčikov. "

 

Ľubomír Jahnátek, minister pôdohospodárstva:

 Ľubomír Jahnátek
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"U nás doma je tradíciou mať živý stromček. Štedrovečerné menu je u nás tradičné. Nesmú chýbať oblátky, kapustnica bez mäsa, kapor a ešte iná ryba, zemiakový šalát a zákusky. Po polnoci si dáme údené mäso s chrenom. Vianoce strávim doma, po sviatkoch odchádzame na lyžovačku."

 

Miroslav Lajčák, minister zahraničných vecí

Minister zahraničných vecí SR
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Stromček si kúpime živý. Výzdobu tradične robí manželka. Naša vianočná večera je kombináciou jedál z krajov, odkiaľ pochádzame. Okrem tradičných oblátok, kapustnice a ryby robí moja mama ešte huby na kyslo. U manželky zasa pripravujú okremy ryby ešte morčacie mäso, či mliečnu polievku so sušenými slivkami. Darčeky kupujeme len deťom. Na Vianoce budeme doma, medzi sviatkami by sme radi pár dní lyžovali na Slovensku."

 

Ján Počiatek, minister dopravy

Vianoce u ministrov: Kažimír
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Máme umelý stromček a vianočné jedlo je klasické - kapustnica a ryba. Vianoce strávime doma a na darčeky sme minuli zhruba toľko, koľko aj minulý rok".

 

Zuzana Zvolenská, ministerka zdravotníctva

Zuzana Zvolenská
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Stromček máme živý, večeru klasickú - kapustnica, opekance s makom, ryba. Darčeky kupujeme iba pre syna".

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu