Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nespokojnosť pretrváva: O pondelkovom štrajku uvažujú viaceré školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do štafetového štrajku zamestnancov školstva sa zapojí v pondelok (10.12.) ZŠ na Medzilaboreckej ulici a Gymnázium Ladislava Novomestského na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Počet štrajkujúcich škôl však môže byť vyšší. Ako informoval Slavomír Drahoš, šéf odborov na Gymnáziu Ladislava Sáru v Bratislave, dnes zasadajú zamestnanecké rady na viacerých bratislavských školách, ktoré rozhodnú o ďalšom postupe i o tom, či sa v pondelok zapoja do štrajku. "Máme takéto informácie zo Strednej zdravotníckej školy na Záhradníckej, Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na ulici Karola Adlera či Gymnázia Hubeného v Bratislave," uviedol Drahoš.

Na utorok 11. decembra už ohlásilo celodenný štrajk Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici. Internetová stránka školy informuje aj o plánovanom protestnom pochode, ktorý sa začne v utorok (11.12) o 14.00 h na Námestí slobody v Banskej Bystrici. Dnes sa do štrajku zapojila Spojená škola na Mokrohájskej ulici v Bratislave.

V súvislosti so štvrtkovým (6.12.) rozhodnutím vlády o navýšení miezd školským zamestnancom o päť percent vydala odborová organizácia na Gymnáziu Ladislava Sáru vyhlásenie, v ktorom uvádza, že tento krok vlády nespĺňa ani jednu z požiadaviek organizátora štrajku - Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV). "Ďakujeme, zotrváme," píše sa vo vyhlásení s tým, že členovia odborovej organizácie na Gymnáziu Ladislava Sáru zotrvajú v školstve, ale i v štrajku. Súčasne podporujú štrajkový výbor OZPŠaV v ďalšom vyjednávaní s vládou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu