Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Frešo: Likvidácia vinohradov berie ľuďom prácu

BRATISLAVA - Vinohrady sú významným a nenahraditeľným zdrojom pracovných príležitostí, aj zdrojom ekonomického rastu, ich likvidáciou prichádzajú podľa predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavla Freša ľudia o prácu.

Ako ďalej uviedla tlačová tajomníčka BSK Miroslava Rácová, aj vinohradmi sa môže bratislavská župa stať čoraz atraktívnejšou turistickou destináciou. "Kto ničí vinohrady, ničí pracovné miesta a rozvoj regiónu,“ skonštatoval Frešo.

Podľa podpredsedu BSK Iva Nesrovnala je trestuhodné, že posielame Bratislavčanov užívať si vinohrady do Rakúska a investujeme do cudzích regiónov. "Pritom pod nosom máme tento klenot a nevenujeme sa mu, resp. ho zanedbávame," poznamenal s tým, že tento trend musíme obrátiť, a to považuje župa sa svoju absolútnu politickú povinnosť.

Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou Bratislava Region Tourism zorganizoval seminár o problematike vinohradov. Na ňom sa účastníci zamerali na tému vinohradníctva a vinárstva a ich význam pre hospodársky rast regiónu, rozvoj cestovného ruchu či podporu zamestnanosti.

"Účastníci seminára vyzvali poslancov Národnej rady SR, aby vyvinuli zákonodarnú iniciatívu s cieľom prinavrátiť ochranu Malokarpatských vinohradov a zabezpečiť zvýšenú ochranu vinohradov aj tam, kde už v súčasnosti nie sú obhospodarované," priblížila Rácová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu