Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Predseda SNS Slovákom v Maďarsku: Obdivujem vašu hrdosť po toľkom útlaku

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

MLYNKY – Dosiahnutie práv, aké majú Maďari na Slovensku, zaželal v piatok predseda SNS Andrej Danko slovenskej menšine v Maďarsku. Vystúpil v severomaďarských Mlynkoch v rámci diskusie na konferencii Zväzu Slovákov v Maďarsku o perspektívach Slovákov v Maďarsku.

"Chcem vás nabádať k tomu a podporiť najmä v tej politickej aktivite. Myslím si, že história v čase Uhorska dáva za pravdu, že pokiaľ sa slovanské národy nespojili, nikdy nič nedokázali," konštatoval Danko.

Podľa jeho slov nemôže jeden premiér hrať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom futbal, druhý s ním plávať v mori a tretí možno robiť inú aktivitu. "Myslím si, že je najvyšší čas, keď počúvam, v akej biede je národnostná politika, keď som počul o úbytku polmiliónovej slovenskej menšiny a ako sa tu trápite," poznamenal.

"Chcem vám vyjadriť obrovskú podporu a chcem vám vyjadriť aj obdiv a preto som sem prišiel a s tým budem odchádzať, že závidím vám tú hrdosť, ktorú ste si zachovali po tom celom útlaku, ktorým ste za tie roky prešli a naozaj vám prajem, aby ste dokázali s tými vecami bojovať, aby ste dosiahli také práva, ako majú naozaj Maďari na Slovensku," povedal predseda SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu