Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Stredné školy sa môžu uchádzať o desať miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Stredné školy môžu od dnešného dňa predkladať žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Vzdelávanie v celkovej výške desať miliónov eur. Výzvu na predkladanie žiadostí dnes vyhlásila Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ (ASFEU).

O prostriedky zo štrukturálnych fondov sa môžu uchádzať stredné školy zo všetkých regiónov Slovenska, s výnimkou Bratislavského samosprávneho kraja. Žiadatelia o NFP sa môžu uchádzať minimálne o 100 tisíc eur a maximálne o 500 tisíc eur. Informovala Eliška Šándorová z ASFEU.

Výzva s názvom Moderná stredná škola, v rámci ktorej môžu stredné školy do 15. februára 2013 predkladať žiadosti súvisiace s modernizáciou vzdelávania, je zameraná aj na podporu inovácií obsahu a metód výučby, a realizáciu kariérneho poradenstva na stredných školách. Projekty majú byť orientované napríklad na inováciu alebo zriadenie laboratórií, odborných učební praktického vyučovania, ďalšie vzdelávanie a podporu osobnostného odborného rozvoja pedagogických zamestnancov, či tvorbu nových učebných textov. Oprávnenými žiadateľmi sú stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávnych krajov a obce, stredné školy, ktorých zriaďovateľom sú orgány štátnej správy, cirkevné a súkromné stredné školy.

Kompletné informácie o výzve sú dostupné na webovom sídle v časti Aktuálne výzvy pod operačným programom Vzdelávanie. Prípadné otázky k výzve je možné posielať na adresu alebo priamo kontaktovať ASFEU. Výzva z opatrenia Premena tradičnej školy na modernú je finančne podporená z Európskeho sociálneho fondu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu