Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dobehli ho dlhy? Čarnogurský mladší môže skončiť ako bezdomovec!

Vila, na ktorú uvalili záložné právo Zobraziť galériu (3)
Vila, na ktorú uvalili záložné právo (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Zdá sa že podnikateľ a právnik Ján Čarnogurský mladší sa dostal do poriadnych problémov. Ako sa Topkám podarilo zistiť, že na jeho vilu neďaleko bratislavského hradu uvalili záložné právo. Luxusná stavba, o ktorej sa v minulosti písalo ako o čiernej stavbe, má podľa odhadov odborníkov hodnotu vyše 4 milióny eur. Iba pred časom sa do podobných problémov dostal ďalší známy podnikateľ Pavol Rusko.

Podľa úradného výpisu z Notárskeho centrálneho registra záložných práv vyplýva, že na majetok firmy Čarnogurského ml . MONAQ Leasing, je  od 20. novembra vydané záložné právo v prospech banky. To by  sa to malo týkať aj luxusného domu, na ktorý už kataster vydal aj plombu. Výška dlhu má dosahovať 4 315 209 eur. Reakciu banky sa nám nepodaril získať.

Ján Čarnogurský ml. v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

 Dlh však podľa  zverejneného dokumentu má pochádzať ešte z roku 2006 na podnikateľské aktivity eseročky MONAQ Leasing, ktorá sa premenovala na MONAQ Group. Tá je však akcionárom novovzniknutej akciovky MONAQ Leasing v roku 2008. Práve tá je v katastri zapísaná ako spolumajiteľka právmikovho domu. Aj letmý pohľad na trojposchodovú vilu s tromi garážami stačí k tomu, aby bolo každému jasné, že tu musí bývať veľmi úspešný a bohatý podnikateľ.  Vchod domu zdobí výrazná tabuľka, ktorá informuje o sídle právnickej firmy Čarnogurský. Satelitné zábery prezrádzajú, že za budovou je záhrada s veľkým bazénom. Pokúsili sme sa osloviť aj samotného Čarnogurského, no v luxusnej vile sme ho nezastihli. Z domu počas našej návštevy vyšiel muž v strednom veku, ktorý nám oznámil, že doktor Čarnogurský nie je prítomný.

Ján Čarnogurský ml. v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

O tomto dome písali médiá ešte v roku 2007. Týždenník Plus 7 dní vtedy uviedol, že Čarnogurský mladší stavia dom na čierno, bez povolenia stavebného úradu. Navyše tvrdil, že ani po medializácii v stavaní nepoľavil.

Zaujímavé je, že MONAQ Leasing a.s. figuruje aj ako vlastník budovy neslávne známeho erotického podniku v Senci. Pod názvom Oáza ho preslávil hlavne zásah polície pred tromi rokmi. Zadržali tu gang kukláčov, ktorí si po večeroch privyrábali ako vyhadzovači.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu