Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ďalšia streľba na Slovensku: Otec chcel pomstiť mŕtveho syna a tri hodiny mučenia!

Dráma v Šali Zobraziť galériu (24)
Dráma v Šali (Zdroj: Vojtech Pec)

ŠAĽA - Sobotu poobedie si vybral mladý muž z Tešedíkova na to, aby si vyriešil svoje finančné problémy. Zašiel za svojim bývalým chlebodarcom a vytiahol nôž.

V sobotu poobede vošiel 29-ročný Zdenko S. z Tešedíkova do rodinného domu na Rímskej ulici v Šali v časti Veča. Navštívil čínsku rodinu, ktorá vlastní viacero obchodov s textilom. Podnikateľa (47) spolu so synom (21) zviazal a asi tri hodiny od nich pod hrozbou násilia požadoval peniaze a kód od predajne. Keď hrozby neboli účinné, vzal nôž a mladého Číňana začal rezať po tvári. Agresivita sa stupňovala a vyvrcholila sériou bodnutí do krku, hrudníka aj nôh. V dome sa v tom čase nachádzala aj matka, ktorej sa podarilo uniknúť. V panike a strachu o svoj život skočila z okna na poschodí. Neskôr sa podnikateľovi podarilo vyslobodiť a po tom čo zažil, vzal legálne držanú pištoľ a ponáhľal sa za unikajúcim páchateľom. 

FOTO: Vojtech Pec
Zobraziť galériu (24)
FOTO: Vojtech Pec  (Zdroj: Vojtech Pec)

V priľahlej uličke pri dome po ňom niekoľkokrát vystrelil. Následne pištoľ položil na zem a počkal na príchod polície, ktorej sa dobrovoľne vzdal.
Portál ujszo.com cituje očitých svedkov, podľa ktorých otec mieril rovno na Zdenka S. a kričal, že mu nevadí ak sa dostane do väzenia. Ale ak jeho syn zomrie, potom páchateľa zavraždí. "Muža začal prenasledovať otec a na ulici naňho vystrelil z legálne držanej zbrane a zasiahol ho do nohy. Polícia oboch zadržala," povedala po incidente nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

FOTO: Vojtech Pec
Zobraziť galériu (24)
FOTO: Vojtech Pec  (Zdroj: Vojtech Pec)

Kým matka skončila v nemocnici v zlom psychickom stave s poranenou nohou i chrbticou, dobodaný syn Xinghe Z. († 21) toľko šťastia nemal a zraneniam v nemocnici podľahol. Postrelený útočník Zdenko S. je hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch, kde ho strážia policajti. Ranu má na ľavom stehne a nie je v ohrození života.

Ďalšia streľba na Slovensku:
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

"Vyšetrovateľka zo Šale začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť  závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a zločinu obmedzovania osobnej slobody. V prípade dokázania viny hrozí trest 15 až 20 rokov," povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. V súvislosti so streľbou zatiaľ nie je začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Motív tohto činu polícia zatiaľ stále nepozná.

FOTO: Vojtech Pec
Zobraziť galériu (24)
FOTO: Vojtech Pec  (Zdroj: Vojtech Pec)

Čínska rodina je v Šali známa vďaka obchodu s textilom. Podľa susedov išlo o pokojnú a nekonfliktnú rodinu, ktorá si novú adresu v radovej výstavbe vybrala pred dvoma rokmi.

Zdenko S. bol ich bývalý zamestnanec, vypomáhal im ako vodič. "Mladý muž navštívil čínsku rodinu kvôli pôžičke. Vyjednávanie bolo zrejme neúspešné, tak zaútočil na 21-ročného mladíka," uviedol okresný policajný riaditeľ v Šali Roman Révay.
Podľa informácií ujszo.com bol Zdenko S. prepustený z práce a mal na krku dlhy. Podľa svedkov zháňal okolo desaťtisíc eur. Údajne  po sociálnych sieťach už niekoľko dní  vypisoval, že má zo všetkých a zo všetkého už dosť.

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu