Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Protesty Berieme si späť svoju krajinu pokračujú

Účastníci protestu Berieme si späť svoju krajinu pokračujú v proteste blokáciou verejnoprávnych médií Zobraziť galériu (10)
Účastníci protestu Berieme si späť svoju krajinu pokračujú v proteste blokáciou verejnoprávnych médií (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Približne 50 demonštrantov dnes podporilo protest pred sídlom Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave. Aktivistom sa nepáči, že im Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) dodnes neposkytol priestor v živom vysielaní verejnoprávneho rozhlasu, kde chcú informovať o "skutočnom stave spoločnosti".

Podľa nich by mali verejnoprávne médiá vytvoriť priestor pre pravidelnú diskusiu na závažné spoločenské témy, a to za účasti občanov.

"Prišiel som podporiť myšlienku blokády verejnoprávnych médií, pretože sú naše a je načase, aby občania začali hovoriť priamo k občanom, na čo majú právo aj z ústavy. RTVS však na oficiálne výzvy doteraz nereagoval nijako," povedal jeden z účastníkov podujatia.

Pôvodne sa chcelo na proteste podľa sociálnej siete zúčastniť viac ako 500 ľudí. Na pokojný priebeh akcie pred vchodom do budovy dohliadalo desať policajtov, ďalší kontrolovali vo vedľajších uliciach protestný pochod zamestnancov súdov. RTVS sa k akcii pred sídlom Slovenského rozhlasu nevyjadril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu