Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dnes protestovali aj nespokojní zamestnanci súdov

Protestný pochod zamestnancov súdov Zobraziť galériu (19)
Protestný pochod zamestnancov súdov (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA - Pred ministerstvom financií sa dnes začal protestný pochod zamestnancov súdov. Nespokojní sú so svojimi platmi, obávajú sa prepúšťania a žiadajú, aby do justície smerovalo viac peňazí. Predsedníčka Odborového zväzu justície SR Marta Božková povedala, že na pochod prišlo okolo 550 nespokojných zamestnancov.

Protestný pochod od ministerstva financií  smeroval k ministerstvu spravodlivosti, kde zástupcov zamestnancov prijaô šéf rezortu Tomáš Borec. Jeho ministerstvo plánuje peniaze ušetrené zmrazením platov sudcov na budúci rok rozdeliť medzi 4500 zamestnancov súdov. Zatiaľ nevie presne povedať, o akú sumu pôjde, no ubezpečil, že to bude dosť na to, aby sa v budúcom roku nemuselo prepúšťať, ani znižovať platy.

"Máme 80-percentnú podporu zamestnancov ísť do štrajku, potom by sa nemohlo pojednávať," povedala Božková. Zástupca nespokojných zamestnancov za Bratislavský kraj Pavol Uhrík dúfa, že ministerstvo spravodlivosti dodrží svoj sľub a ušetrené prostriedky zo zmrazenia platov sudcov použije na mzdy súdnych úradníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu