Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Škôlkari sa učia v rozpadnutej budove: Posudok potvrdil hrozbu pádu stropu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRIEVIDZA - Statický posudok nosnej konštrukcie stropu materskej školy na ulici Štefana Závodníka dokázal, že bol v nevyhovujúcom a havarijnom stave. Mesto plánuje presťahovať všetky deti do priestorov základnej školy na ulici Pavla Dobšinského.

Ako vyplýva zo statického posudku, na základe zistených skutočností a poznatkov o riešenom stavebnom objekte vyplynuli závery, že "statický stav nosnej konštrukcie stropu nad druhým podlažím je klasifikovaný ako nevyhovujúci a havarijný. Narušené panely nie sú schopné bez dodatočného statického zabezpečenia dlhodobo naďalej prenášať zaťaženie a postupne môže dôjsť až k pádu narušených častí konštrukcie. Je nutné riešiť okamžité statické zabezpečenie stropných panelov drevenou konštrukciou dodatočného podoprenia."

Ako sa ďalej píše v posudku, stavebný objekt materskej školy je možné v úrovni prízemia naďalej využívať pre potreby materskej školy za podmienky dodržania technických opatrení. Tento stav je však chápaný ako dočasný.

Ďalšie kroky radnice mesta budú smerovať k zaisteniu bezproblémového zabezpečenia ďalšieho výchovného procesu detí z Materskej školy na Ulici Závodníka. "Domnievame sa, že je potrebné preniesť do iných objektov všetky triedy Materskej školy na Ulici Závodníka, nielen triedy na druhom podlaží. Pravdepodobne budú presunuté všetky deti z tejto Materskej školy na Základnú školu na Ulici Pavla Dobšinského. Tento objekt sa nám javí ako najvhodnejší, nakoľko je v blízkosti materskej školy a spĺňa prísne hygienické kritériá na presun detí z materskej školy," informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

 Koncom tohto týždňa sa bude konať aj rodičovské združenie detí. Mesto plánuje v rokoch 2013 a 2014 kompletnú rekonštrukciu objektov materskej školy.

Mesto 6. novembra zistilo počas bežnej údržby poruchu statiky časti nosnej konštrukcie stropu na druhom podlaží v jednom z  priestorov materskej školy na ulici Štefana Závodníka. Vzhľadom na vážnosť poruchy deti dočasne presťahovali do tried na prízemí školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu