Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Žilina vysádza nové stromy za tisíce eur: Vandali ich ničia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA – Žilina má problém s vandalmi, ktorí ničia novovysadené stromčeky za tisíce eur. Na sídlisku Vlčince úplne polámali osem mladých tureckých liesok a jednu okrasnú čerešňu za 3 240 eur. Radnica preto vyzýva Žilinčanov, aby v prípade, že sú svedkom ničenia mestskej zelene, kontaktovali mestskú políciu.

„Takisto privítame akékoľvek informácie, ktoré by pomohli odhaliť páchateľov. Mrzí ma, že sa nájdu ľudia, ktorí poškodzujú životné prostredie a neuvedomujú si, že svojím konaním škodia sebe aj nám všetkým. Je potrebné si uvedomiť, že poškodzovanie a ničenie drevín je protizákonné konanie, ktoré môže byť kvalifikované ako priestupok,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

V rámci každoročnej náhradnej výsadby vysadili vlani na sídlisku Vlčince dreviny za 2 548 eur, ktoré tento rok opakovane odburiňovali, hnojili, polievali a prikryli mulčovacou kôrou. „Dreviny boli zdravé a úspešne sa ujímali, čím ich hodnota vzrástla, a skrášľovali prostredie najväčšieho žilinského sídliska,“ dodal hovorca mesta Pavol Čorba. Tento rok vysadili v Žiline vo viacerých lokalitách spolu 160 stromov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu